Projecte “El bosc subjacent”

Projecte “El bosc subjacent”

2013

Inicio la meva recerca personal motivada per un especial interès pel volum i la forma. Les fonts principals d’inspiració provenen de la natura, i de les mateixes emocions, que mitjançant el modelat del fang amb les meves mans, troben un bon canal pel qual poder obrir-se pas cap a l’exterior.

La tècnica de construcció d’un cos en ceràmica, que acostuma a realitzar-se partint del buit, provoca sempre la creació d’un espai interior, cosa que em resulta força interessant i suggerent. Fins i tot, de vegades pot resultar quelcom misteriós, que s’intueix, però no es mostra completament. De manera gairebé inconscient, aquest joc o relació entre l’exterior i l’interior va apareixent en moltes de les peces que faig.

Aquest interès per allò que no es veu a primera vista, o que d’alguna manera està ocult, ha estat decisiu a l’hora d’escollir el tema del projecte que he realitzat durant l’últim any. La inesperada transformació d’un espai natural que ja coneixia, i les marginacions produïdes per l’aigua em provoquen un seguit de reaccions. La cara del paisatge que per a mí havia estat oculta, ara donava lloc a noves sensacions que m’estimulaven a desenvolupar una feina a partir d’aquell espai.“El bosc subjacent” (títol del projecte), per a mi, fa referència al procés mateix de creació d’aquest treball, ja que era quelcom també ocult, però en el meu interior. Això s’ha exterioritzat mitjançant aquestes obres, que es podrien entendre com transformacions oníriques o evocacions de l’espai.

PORTFOLIO